maanantai 11. tammikuuta 2010

Wok

Multa pyydettiin jotain terveellistä helppoa ruokareseptiä, jota ite syön usein. No tässä tulee nyt maailmankaikkeuden helpoin ruokalaji, jota meillä syödään melkosen usein: WOK

Eli Tarvitset kanasukaleita


Pakastealtaasta wok-sekoituksen







Nuudelia

Keitä nuudeleita kattilassa 2min ja ruskista kanasuikaleet pannulla. Kun kanat on valmiita, heitä joukkoon jäiset wok-vihannekset. Sekoita ja kuumenna niin kauan, että vihannekset on varmasti sulaneet ja heitä joukkoon nuudelit! Nuudeleita voi leikata pienemmiksikin jos tuntuu, että niitä joutuu muuten imemään oikeen urakalla.
Annoksessa (300g) n. 120kcal (Proteiinit: 9g Hiilihydraatit: 15g Rasvat: 2g)



Kokeile syödä tikkujen kanssa ja tarjoile tämän näköisen soossin kera!





-Sara

29 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ooh, varmaan hyvää pitääpä testata.
Miten oot saanu tuolla seuraavalla sivulla olevissa kuvassa olevat vatsalihakset ? Aaw, itsekin haavelein tollasista <3 Kannattaa olla muuten ylpee kun tuollasen kropan omistaa! :) Minä myös tässä vähän myöhemmin sanoen lähden mukaan kesäkunto-operaatioon ! :D

-Annips

Anonyymi kirjoitti...

Sulla on aivan loistava blogi ja tä kesäkuntoon juttu on mahtava! Itselläni sama projekti, tosin isompi ku sulla:D Paljon on kadotettavaa tässä kehossa heheh!
Mut sulla on todella ihana tyyli, oikein kaunis olet:)

Tiiu kirjoitti...

Kyseisen reseptin terveellisyydestä voi olla montaa mieltä :D Erityisesti tuo kanasuikaleiden marinadi on pullollaan lisäaineita. Vähäkalorinen olisi kuvaavampi sana :)

Laura kirjoitti...

oi herkkua! toi ei oo ees kovin kallistakaa. se sopii siin hyvin opiskelijaruuaks! :) t:laura

Anonyymi kirjoitti...

NAM! näyttää tosi hyvältä! täytyy koittaaa!

Noora kirjoitti...

Wok on muuten tosi hyvää ja helppo valmistaa! Teen itekki tosi usein wokia, kun ei oo kauheesti sitä aikaa mihkään isompaan ruokaan ja tuo on kuitenki terveellistä ja tosi hyvää. Hyvä ohje! :-)

noona kirjoitti...

haha mäki teen tätä samaista ruokaa usein ja just samalla ohjeella :D ja on muuten hyvää! :)

Anonyymi kirjoitti...

kuulostaa hyvältä =)

täytyykin koittaa heti kun kaupassa käy ja hakee nuo tarpeet.

Anonyymi kirjoitti...

Tuli tarpeeseen. Hyvältä ohjeelta kuulostaa eikä ainakaan kovin vaikea :)

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa miettiä, jos haluaa terveellistä ruokaa tehdä, että jos nuo nuudelit vaihtaisi johonkin hieman kuitupitoisempaan vaihtoehtoon ja ostaisi marinoimatonta kanaa ja maustaisi sen sitten itse. :) Tuoretta inkivääriä, vähän soijakastiketta ja esim. korianteria tms. Tajuan jo tässä kirjottaessani, että kauheaa pilkunviilausta. :D Helppoa ja hyväähän tuo nuudeliwokki on, teen sitä itsekin usein (toisinaan laitan kookosmaitokin kehiin ja siitä jos mistä on terveellisyys sit kaukana)..!

Ihana blogi Sara, kiva kun taas jaksat päivitellä!

Anonyymi kirjoitti...

nuudelit on kyllä kaukana terveellisestä! ihan tajuttomasti hiilareita, ja myös kaloreita...

Anonyymi kirjoitti...

Terveellisempi kun ostaa marinoimatonta kanaa :)

Pia kirjoitti...

Sama resepti meillä käytössä etenkin silloin, kun ei todellakaan meinaa keksiä mitään laitettavaa. Hyvää on:) Marinoimattomat kanasuikaleet on parempi vaihtoehto. Saa maustettua sellaseks kun haluaa eikä tuu niitä marinadin lisäaineita.

Anonyymi kirjoitti...

heh, no tän nyt ainaki kaikki osaa tehdä :D

Minna kirjoitti...

haha, mäkin tein tätä just eilen :))

Anonyymi kirjoitti...

Moi, olis kiva jos tekisit hiuspostauksen :) Esim. sellanen kun oot lähössä ulos, mitä teet hiuksille. Kiitos!

Anonyymi kirjoitti...

Kaikista paras olisi jos jättäisin kanan kokonaan pois. ;)

Anonyymi kirjoitti...

olen kans sitä mieltä et nuudelit on kyl kaukana tervellisestä ruoasta, nehän on ihan turhaa syömistä ei mitään ravintoaineita pelkästään turhia hiilareita. ja tollanen wokki on kaikista parasta kun laittaa vaan noi vihannekset ja kanaa ja sellais e on muuten terveellisempääkin!

Sara kirjoitti...

Kaikista vähäkalorisin olis jos söis pelkkiä wokkivihanneksia??? Mä olen kyllä sitä mieltä, että kohtuudella kaikkea! Jos wokkiin nyt laittaa yhden levyn maustamatonta nuudelia ja me syödään toi wokkipannu Jompen kanssa 2pv:ssä, niin ei se nyt niin kamalan paha ole :D Mutta joo tosiaan meilläkin käytössä maustamatonta kanaa, en vaan löytänyt netistä sellasta kuvaa! Tietysti erilaisia terveellisempiäkin variaatioita löytyy, mutta tää nyt on tällänen helppo mitä tulee tehtyä. Ainakin terveellisempää kun nakit ja ranut! :)

Janni kirjoitti...

nakit ja ranut <3

Riikka kirjoitti...

Kiitos ohjeesta :) Mulla on kauhee kriisi kun en keksi mitään kivoja, terveellisiä ruokaohjeita, ja poikakaveri ehdottaa tyyliin nugetteja jos pyydän siltä apua :D No, huomenna meillä syödään wokkia, ihan nuudelien kanssa (vaikka ne jonkun mielestä oiskin ihan turhaa syömistä jne..:D)

LiiSa kirjoitti...

Kiitti kun toteutit toiveen. :) Täytyypä kokeilla seuraavan kerran! Kaikki ainekset on ihan tuttuja, mutta koskaan en ole tainnut silti kokeilla, joten nyt onkin korkea aika. :D

Peaches kirjoitti...

Pitääpä testaa, vaikuttaa hyvältä ja tosi helpolta :) Kiva kun päivittelet taas blogias, sun juttuja on ilo lukea!

Anonyymi kirjoitti...

Noi paistisuikaleet on ihan hirveetä roskaa, kannattaa ottaa fileetä! Tai ehkä teillä onkin niitä oikeesti, jos et kuvaa löytäny marinoimattomastakaan niin et välttämättä fileestäkään! Oon meinaan ollut ennen kun pääsin opiskelemaan hetken töissä yhdellä broileritehtaalla ja noihin paistisuikaleisiin pistetään kaikki roskalihat, siks niissä on niitä kaikkia rustoja sun muita ihan sikana!

Anonyymi kirjoitti...

Häh kaks ihmistä syö tuosta kaks päivää eli tuossa on neljä annosta? älä ny naurata. Yks annos sisältäis siis 50g kanaa, 1/4 nuudelin ja vähän kasviksia. Just joo. Niillähän ne sun vatsalihakset kasvaakin

Anonyymi kirjoitti...

Heipsan!
Lueskelin tuon ohjeesi ja useasti itsekin teen samaa. Vinkkinä ehdottaisin että kokeilet munanuudeleita, eivät mene niin pehmeäksi :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihan hyvä ruokaohje, mutta ei terveellinen. Marinoidut lihat on sata kertaa epäterveellisempää ja huonompilaatuista (huonolaatu piilotettu marinaadilla) kuin ei marinoitu. Nuudelit on niin suuri kaloripommi, että ei oo tottakaan. Eli hyvänmakusta ja hyvä ruoka tuo on, mutta jos haluaa oikeesti terveellistä/laihduttavaa versiota tästä niin tässä tulee :
Kanaviipaleet ilman marinaadia jotka voi ite palotella, niitä wokkivihanneksia ja tummaa riisiä. Kastikkeeksi tomaattimurskaa. Ja mausteita. Ihan yhtä hyvää on ja terveellisempää.

Anonyymi kirjoitti...

ei jeesus mitä ulinaa:DD

hei ei noi wokkivihanneksetkaan oo terveellisii, ne ei oo ruoreita, ne ei oo luomuu!!!!11

SARA HÄPEÄ

Anonyymi kirjoitti...

hahah onhan se vähän ärsyttävää et jengi tulee tänne viilaa pilkkua ja nipottaa pikkujutuista mut pointtinahan sulla oli ilmeisesti tässä jutussa nimenomaan terveellinen helppo ruoka ja toi sun esimerkki oli ihan jees muttei kyl oikeastikaan kovinkaan terveellinen. tiedän et sä sara tiedät et nuudelit on täynnä ns. turhia kaloreita ja toi sweet chili sauce 80% pelkkää sokeria mut tä on nyt lähinnä niille ylipainoisille teineille, jotka eivät oo kovin hyvin perillä tällasista jutuista ja jotka vetää nuudeleita ja ihmettelevät mikseivät laihdu.